Ympärivuorokautinen palvelu­asuminen

Sarahovissa on 60 ympärivuorokautista palveluasumispaikkaa.

Sarahovin ympärivuorokautinen palveluasuminen

Sarahovissa on 60 ympärivuorokautista palveluasumispaikkaa. Paikat on tarkoitettu ikääntyneille, muistihäiriöisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille.

Sarahovi tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, jonka tavoitteena on asukkaan omatoimisuuden ja toimintakyvyn ylläpitäminen kodinomaisessa yhteisössä. Henkilöstön perustehtävä on kannustaa ja tukea asukasta voimavaralähtöisesti hänen päivittäisissä toimissaan ja järjestää virikkeellinen toimintaympäristö. Vastuuhoitaja tekee yksilöllisen hoito- ja kuntoutussopimuksen yhdessä asukkaan ja omaisen kanssa. Asukas voi elää Sarahovissa yksilöllistä, laadukasta ja turvallista elämää loppuun saakka. Hoitotyöhön osallistuu sitoutuneita ja ammattitaitoisia lähihoitajia sekä sairaanhoitajia.

Asukasasioissa tiedustelut hoitotyön esimieheltä puh. 040 702 6277

Turvallista ja laadukasta asumista

Meille on tärkeää kuulla niin asukkaiden, omaisten, kuin työntekijöidenkin mielipiteitä ja ajatuksia. Teetämme vuosittain kyselyjä kartoittaaksemme asiakkaidemme tyytyväisyyttä, sekä mahdollisia kehityskohteita.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen asukastyytyväisyyskyselystä selvisi, että n.90 % asukkaista olivat erittäin tyytyväisiä siihen, miten heitä hoidetaan ja miten hyvin heidän puhtaudesta, vaatetuksesta ja ulkonäöstä huolehditaan. 82 % asukkaista tuntee olonsa turvalliseksi Sarahovissa. Reilu 80 % koki myös, että henkilökunta kohtelee heitä ystävällisesti ja kunnioittaen.

Asukkaiden omaisista jopa 94 % kokee, että heidän läheisiään hoidetaan Sarahovissa laadukkaasti. Kaikki vastanneet kokivat henkilökunnan kohtelevan läheistään joko hyvin tai erittäin ystävällisesti ja arvokkaasti. Puolet omaisista vastasivat läheisensä osallistuvan viriketoimintaan, mutta matala osallistumisprosentti selittyy osin sillä, että asukkaiden kunto ei sitä enää salli. Pidämme kuitenkin huolen siitä, että asukkaille järjestetään erilaisia aktiviteetteja.

Kevätsara

Osoite: Peltotie 4, 41340 Laukaa

Talo on valmistunut vuonna 1998 ja asuntoja siinä on 26 kpl. Osasta asunnoista avautuu järvinäköala Saravedelle. Asuntojen koko vaihtelee 38,1 – 56,5 neliön välillä ja asunnot ovat esteettömiä ja invamitoitettuja. Vuokrahinta vaihtelee asunnon koosta riippuen 513,71 – 731,52 €/kk välillä. Asunnossa voi asua yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Kevätsaran puolella on myös neljän hengen ryhmäkoti. Ryhmäkotien pinta-ala on 36,2 m² ja kodissa on oma huone, iso inva-wc sekä yhteinen oleskelutila keittomahdollisuuksineen. Vuokrahinta on 488,66 €/kk.

Asukkaat kalustavat asuntonsa omilla huonekaluillaan. Asunnoissa on vakiovarusteena hoitosänky, hoitopatja ja yöpöytä. Asukkaat voivat tuoda omia rakkaita huonekaluja ja esineitä. Yhteisinä tiloina on iso, valoisa ja avara Kotikatu, jossa asukkaille järjestetään ruokailuja, kahvihetkiä ja harrastetoimintaa päivittäin.

Sarahovi tunnetaan mukavasta ja virkeästä ilmapiiristä. Asukaskokoukset pidetään säännöllisesti ja niissä suunnitellaan asukkaiden tarpeita ja toiveita vastaavia toimintoja.  Asukkaiden yhteiset hetket rytmittävät päivää: yhteislaulu, levyraati, bingo, pelit ulkona ja sisällä, tietovisat, puutarharyhmä, liikunta ja monet muut ohjatut tuokiot kokoavat asukkaat viettämään arkea yhdessä. Rauhallinen sisäpiha kutsuu asukkaita viettämään aikaa ulkona ja vaikkapa grillaamaan. Kesällä sisäpiha on vehreä keidas! Sarahovin puutarha on asukkaiden ilo! Upea pihapiirimme tarjoaa tekemistä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn: siemenestä nousevat taimet, yrtit ja kukkaloisto tuovat väriä arkeen ja juhlaan. Kauniilla säällä katetaan päiväkahvitkin ulos. Ohjelma ei rajoitu pelkästään hoivakotiin vaan mahdollisuuksien mukaan käymme asukkaiden kanssa talon ulkopuolilla erilaisissa tapahtumissa. Kesäretket ja teatteriretket ovat suosittuja tapahtumia.

Tilavia saunoja on kaksi ja ne lämpiävät useita kertoja viikossa. Talossa on automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä sekä hyvinvointi- ja hoitajakutsujärjestelmä. Jokainen asukas saa käyttöönsä turva- ja hyvinvointirannekkeen, joka mahdollistaa jatkuvan voinnin seurannan ja turvallisen asumisen. Kampaajan ja jalkahoitajan ostopalvelut mahdollistavat asukkaiden yksilölliset hoitotuokiot.

Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen

Kommentteja asukkailta

”Alakerrassa sijaitsee viihtyisä kuntosali”

”Saan vielä toteuttaa entisiä harrastuksiani. Saa nähdä kasvun ihmeen. Nyt kerkeän nauttia tästä ihanasta puutarhasta.”

Lehtosara

Osoite: Peltotie 2, 41340 Laukaa

Talo on valmistunut vuonna 2009 ja talossa on invamitoitettu hissi ja sauna. Talossa on kolme kahdeksan hengen ryhmäkotia, ryhmäkotipaikkoja on yhteensä 24. Ryhmäkodissa on asukkaalle oma huone ja iso invamitoitettu wc. Jokainen asukas saa tarvittaessa käyttöönsä hoitajakutsurannekkeen, joka mahdollistaa turvallisen asumisen. Asunnoissa on vakiovarusteena hoitosänky, hoitopatja ja yöpöytä. Asukkaat voivat tuoda omia rakkaita huonekaluja ja esineitä. Ryhmäkotiasukkaan yksityistila on noin 20m²:n kokoinen. Jokaisessa kerroksessa on yhteinen 160m²:n oleskelutila lasitettuine parvekkeineen, joista aukeaa järvinäköala Saravedelle. Isot viihtyisät terassit ovat kesäisin aktiivisessa käytössä ja hoidamme asukkaiden kanssa kukkia, istutamme hyötykasveja ja kuuntelemme veden solinaa ja lehtien havinaa. Yhteisten tilojen suunnittelussa on otettu huomioon muistihäiriöinen asukas.

Sarahovissa on säännöllisesti yhteistä toimintaa kuten jumppatuokioita, pelejä, kukkien hoitoa, erilaisia juhlia, hartaustuokioita tai mitä muuta yhdessä keksimmekään. Asukkaat voivat osallistua päivittäisiin askareisiin voimavarojensa mukaan. Kampaajan ja jalkahoitajan ostopalvelut mahdollistavat asukkaiden yksilölliset hoitotuokiot.

Ryhmäkotipaikan vuokra on 641,35 – 651,41 €/kk.

Lehtosarassa sijaitsee lisäksi viisi erillistä huoneistoa, joissa voi asua yksin tai pariskuntana. Asuntojen pinta-ala on 47,6-55,5 m² ja vuokra 684,49- 798,09 €/kk. Talossa on automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä.

Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen