Tehostettu palveluasuminen

Sarahovissa on 60 ympärivuorokautista tehostettua palveluasumispaikkaa.

Tehostettu palveluasuminen Laukaassa

Sarahovissa on 60 ympärivuorokautista tehostettua palveluasumispaikkaa. Paikat on tarkoitettu ikääntyneille, muistihäiriöisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille.

Sarahovi tarjoaa tehostettua palveluasumista, jonka tavoitteena on asukkaan omatoimisuuden ja toimintakyvyn ylläpitäminen kodinomaisessa yhteisössä. Henkilöstön perustehtävä on kannustaa ja tukea asukasta voimavaralähtöisesti hänen päivittäisissä toimissaan ja järjestää virikkeellinen toimintaympäristö. Omahoitaja tekee yksilöllisen hoito- ja kuntoutussopimuksen yhdessä asukkaan ja omaisen kanssa. Asukas voi elää Sarahovissa yksilöllistä, laadukasta ja turvallista elämää loppuun saakka. Hoitotyöhön osallistuu sitoutuneita ja ammattitaitoisia lähihoitajia sekä sairaanhoitajia.

Asukkaat Sarahoviin valitsee Laukaan kunnan SAS-työryhmä. SAS-ryhmän vetäjänä toimii asiakasvastaava puh. 040 528 2856.

Asukasasioissa tiedustelut hoitotyön esimieheltä puh. 040 702 6277

Sarahovi B

Osoite: Peltotie 4 41340 Laukaa

Talo on valmistunut vuonna 1998 ja asuntoja siinä on 26 kpl. Osasta asunnoista avautuu järvinäköala Saravedelle. Asuntojen koko vaihtelee 38,1 – 56,5 neliön välillä ja asunnot ovat esteettömiä ja invamitoitettuja. Vuokrahinta vaihtelee asunnon koosta riippuen 513,71 – 731,52 €/kk välillä. Asunnossa voi asua pariskunta tai yksittäinen ihminen.

Sarahovi B:n puolella on myös neljän hengen ryhmäkoti. Ryhmäkotien pinta-ala on 36,2 m² ja kodissa on oma huone, iso inva-wc sekä yhteinen oleskelutila keittomahdollisuuksineen. Vuokrahinta on 488,66 €/kk.

Asukkaat kalustavat asuntonsa omilla huonekaluillaan. Asunnoissa on vakiovarusteena hoitosänky, hoitopatja ja yöpöytä. Asukkaat voivat tuoda omia rakkaita huonekaluja ja esineitä. Yhteisinä tiloina on iso, valoisa ja avara Kotikatu, jossa asukkaille järjestetään ruokailuja, kahvihetkiä ja harrastetoimintaa päivittäin.

Sarahovi tunnetaan mukavasta ja virkeästä ilmapiiristä. Asukaskokoukset pidetään säännöllisesti ja niissä suunnitellaan asukkaiden tarpeita ja toiveita vastaavia toimintoja.  Asukkaiden yhteiset hetket rytmittävät päivää: yhteislaulu, levyraati, bingo, pelit ulkona ja sisällä, tietovisat, puutarharyhmä, liikunta ja monet muut ohjatut tuokiot kokoavat asukkaat viettämään arkea yhdessä. Rauhallinen sisäpiha kutsuu asukkaita viettämään aikaa ulkona ja vaikkapa grillaamaan. Kesällä sisäpiha on vehreä keidas! Sarahovin puutarha on asukkaiden ilo! Upea pihapiirimme tarjoaa tekemistä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn: siemenestä nousevat taimet, yrtit ja kukkaloisto tuovat väriä arkeen ja juhlaan. Kauniilla säällä katetaan päiväkahvitkin ulos. Ohjelma ei rajoitu pelkästään hoivakotiin vaan mahdollisuuksien mukaan käymme asukkaiden kanssa talon ulkopuolilla erilaisissa tapahtumissa. Kesäretket ja teatteriretket ovat suosittuja tapahtumia.

Tilavia saunoja on kaksi ja ne lämpiävät useita kertoja viikossa. Talossa on automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä sekä hyvinvointi- ja hoitajakutsujärjestelmä. Jokainen asukas saa käyttöönsä turva- ja hyvinvointirannekkeen, joka mahdollistaa jatkuvan voinnin seurannan ja turvallisen asumisen. Kampaa ja jalkahoitaja ostopalvelut mahdollistavat asukkaiden yksilölliset hoitotuokiot.

Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen

Kommentteja asukkailta

”Alakerrassa sijaitsee viihtyisä kuntosali”

”Saan vielä toteuttaa entisiä harrastuksiani. Saa nähdä kasvun ihmeen. Nyt kerkeän nauttia tästä ihanasta puutarhasta.”

Sarahovi C

Osoite: Peltotie 2 41340 Laukaa

Talo on valmistunut vuonna 2009 ja talossa on invamitoitettu hissi ja sauna. Talossa on kolme kahdeksan hengen ryhmäkotia, ryhmäkotipaikkoja on yhteensä 24. Ryhmäkodissa on asukkaalle oma huone ja iso invamitoitettu wc. Jokainen asukas saa tarvittaessa käyttöönsä hoitajakutsurannekkeen, joka mahdollistaa turvallisen asumisen. Asunnoissa on vakiovarusteena hoitosänky, hoitopatja ja yöpöytä. Asukkaat voivat tuoda omia rakkaita huonekaluja ja esineitä. Ryhmäkotiasukkaan yksityistila on noin 20m²:n kokoinen. Jokaisessa kerroksessa on yhteinen 160m²:n oleskelutila lasitettuine parvekkeineen, joista aukeaa järvinäköala Saravedelle. Isot viihtyisät terassit ovat kesäisin aktiivisessa käytössä ja hoidamme asukkaiden kanssa kukkia, istutamme hyötykasveja ja kuuntelemme veden solinaa ja lehtien havinaa. Yhteisten tilojen suunnittelussa on otettu huomioon muistihäiriöinen asukas.

Sarahovissa on säännöllisesti yhteistä toimintaa kuten jumppatuokioita, pelejä, kukkien hoitoa, erilaisia juhlia, hartaustuokioita tai mitä muuta yhdessä keksimmekään. Asukkaat voivat osallistua päivittäisiin askareisiin voimavarojensa mukaan. Kampaa ja jalkahoitaja ostopalvelut mahdollistavat asukkaiden yksilölliset hoitotuokiot.

Ryhmäkotipaikan vuokra on 641,35 – 651,41 €/kk.

Sarahovi C:ssä sijaitsee lisäksi viisi erillistä huoneistoa, joissa voi asua yksin tai pariskuntana. Asuntojen pinta-ala on 47,6-55,5 m² ja vuokra 684,49- 798,09 €/kk. Talossa on automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä.

Sarahovin tehostettu palveluasuminen
Sarahovin tehostettu palveluasuminen